Πρόσκληση

Advertisements

Η τσάντα στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Με την επιστολή μας αυτή, σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.7/219218/13-12-2017 εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ και της 49/30-11-2017 Πράξης του ΔΣ του ΙΕΠ, καθώς και της με αρ.πρωτ.  Φ.7/ΦΜ/139107/Δ1 η εκπαιδευτική δράση «Η τσάντα στο σχολείο» συνεχίζει να υλοποιείται και το σχολικό έτος 2018-19 στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Με τη δράση αυτή καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο.

Η οργάνωση της μελέτης των μαθητών/τριών, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται καθημερινά για την υλοποίηση των κατ’ οίκον εργασιών αποτελούν ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη μάθηση, την ανάπτυξη και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι, σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών/τριών, οδηγώντας σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες. Σε καμία περίπτωση η υλοποίηση της δράσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε μετάθεση των κατ’ οίκον εργασιών, που συνήθως ανατίθενται το Σαββατοκύριακο, στις άλλες μέρες της εβδομάδας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.

Η δράση απευθύνεται στους/ις μαθητές/τριες όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και θα υλοποιηθεί ως την λήξη του σχολικού έτους. Με βάση την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας (Πράξη 2/11-9-2018), η τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο κάθε 1ο και 3ο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.

Ανακοίνωση για τις 28/9/2018

Σας ενημερώνουμε ότι με σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, την Παρασκευή 28/09/2018 δεν θα λειτουργήσει το σχολείο μας όπως και  τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια – Λύκεια των Δήμων του κεντρικού τομέα Αθηνών.

Ανακοίνωση

Ο αγιασμός του  12ου Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πραγματοποιηθεί την
Τρίτη  11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9.00 π.μ.

Τα ονόματα των μαθητών της Α΄τάξης  είναι αναρτημένα στην είσοδο του σχολείου μας.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμός clipart

Εκδηλώσεις 11/6/2018

Πρόσκληση

Μετά τη θεατρική παράσταση θα ακολουθήσει στην αυλή του σχολείου συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Bracera.

Προστασία θαλάσσιων θηλαστικών – στέλνουμε μήνυμα -Α2

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Αρέσει σε %d bloggers: