Η Β΄τάξη διάβασε και σας προτείνει…


Οι μαθητές της β΄τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες ,επέλεξαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας , τα διάβασαν και σας τα παρουσιάζουν .


Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Τίτλος : Ο Φώκος νόμιζε ότι ήταν άρρωστος
Εκδόσεις: Πατάκη
Εικονογράφηση: Έλλη Κελεμενάρη

Ο Φώκος ήταν άρρωστος επειδή φοβόταν να μην αρρωστήσει. Ο Φώκος πήγε στο γιατρό Πες-Πες για να πει τι είχε πάθει. Ο Πες -πες δεν κατάλαβε τι είχε πάθει . Του έδωσε 10 κουτιά φάρμακα. Η ντουλάπα στο δωμάτιο του Φώκου είχε γεμίσει από φάρμακα.Οι φίλοι του τον φώναζαν για να παίξει αλλά εκείνος δεν πήγαινε γιατί δεν ένιωθε καλά. Θα γίνει καλά ο Φώκος ; Ποιος θα τον βοηθήσει;

(Γιάννης Λ./ Πελέ Π. /Παναγιώτης Ν. / Χαράλαμπος Α.)

Συγγραφέας : Ευγένιος Τριβιζάς
Τίτλος : Η Πουπού και η Καρλότα
Εκδόσεις : Ελληνικά Γράμματα
Εικονογράφηση : Ναταλία Καπατσούλια

Στο παραμύθι αυτό οι ήρωες δεν είναι άνθρωποι αλλά ζώα . Τα ζώα αυτά είναι μια αλεπού που τη λένε Πουπού και μια κότα που τη λένε Καρλότα . Στο παραμύθι η Πουπού η αλεπού ήθελε να φάει την Καρλότα την κότα . Της πρόσφερε δώρα και δωράκια , κορδελίτσες , γαριδάκια , πίτουρα και λουλουδάκια , καπελάκια και μπισκότα. Τελικά η Καρλότα η κότα συμφώνησε και πήγε εκεί που της είπε η Πουπού η αλεπού . Την πήγε στην κατσαρόλα και της είπε ότι είναι πισίνα. Όμως ήταν ψέματα…την έβαλε στην κατσαρόλα. Τελικά θα καταφέρει να φάει την Καρλότα; Η Καρλότα θα καταφέρει να βγει από την κατσαρόλα; Αν έχετε αγωνία διαβάστε το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά »Η Πουπού και η Καρλότα».

( Στέφανος Κ. / Ακριβή Φ. / Κωνσταντίνα Θ. /Μάριος Κ. /Φράνκο Τ.)

Συγγραφέας : Μίριελ Θιέρι
Τίτλος : Ο Φιλ το σαλιγκάρι
Εκδόσεις : Μεταίχμιο
Εικονογράφηση : Ντομινίκ Ντιγκέλι

Ο Φιλ το σαλιγκάρι ζούσε στην εξοχή . Μια μέρα είδε ένα τεράστιο μηχάνημα , για την ακρίβεια ήταν ένα μηχάνημα που κουρεύει το γκαζόν. Το μηχάνημα πέρασε από πάνω του και του έσπασε το κέλυφός του . Πήγε στο Ρένο που ήταν ένας εφευρέτης αρουραίος. Ο Ρένος είπε να πάει το σαλιγκάρι στην κυρία Τυφλοποντικίνα. Η κυρία Τυφλοποντικίνα του είπε να πάει να βρει τη χελώνα Καβουκιού… Ποιος θα το βοηθήσει τελικά;
Αν σας ενδιαφέρει αν το σαλιγκάρι θα φτιάξει το κέλυφός του διαβάστε το!

( Τζένη Τ. / Στάθης Τ. / Φωτεινή Θ. / Γιάννης Τ.)

Συγγραφέας : Χανς Βίλχελμ
Τίτλος : Πώς βαριέμαι βρε παιδιά!
Εκδόσεις :Σύγχρονοι ορίζοντες
Εικονογράφηση: Χανς Βίλχελμ

Ο Λάμπης το αρκουδάκι βαριόταν και κανείς δεν ήθελε να παίξει μαζί του . Έτσι πήγε στο δεντρόσπιτό του και καθόταν μόνος του .Μετά ήρθαν οι φίλες της αδελφής του και έπαιζαν και ο Λάμπης ήταν μόνος του και δεν κατέβαινε. Λίγη ώρα μετά η αδελφή του Λάμπη και οι φίλες της μασκαρεύτηκαν . Νόμιζαν ότι δεν τις είχε καταλάβει ο Λάμπης αλλά στην πραγματικότητα τις είχε καταλάβει. Αν θέλετε να μάθετε την συνέχεια διαβάστε το βιβλίο : »Πώς βαριέμαι βρε παιδιά!»

( Νεκτάριος Ν. / Ιουλιανός Ρ. /Θεοδώρα Ζ. / Πάολα Χ.)

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: