Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης


Την Τρίτη, 5 Απριλίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο μας ,απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια. Ο καιρός ήταν πολύ καλός , πήραμε τα υλικά που μας είχαν ζητηθεί, τις μπάλες μας, για να τις χρησιμοποιήσουμε αν περίσσευε χρόνος και ξεκινήσαμε.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό φτάσαμε στο κυλικείο της Φιλοσοφικής σχολής όπου μας περίμενε η κ. Σφυρόερα, συνεργάτης του Μουσείου. Μας οδήγησε στην αίθουσα και περιμένοντας  ακόμα άλλο ένα σχολείο περιεργαζόμασταν τα εκθέματα.

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε προβολή σχετικά με έθιμα της άνοιξης.

Το δεύτερο ξενάγηση στους χώρους του μουσείου.  Παρατηρήσαμε ψηφιδωτά, βυζαντινές εικόνες που είναι αντίγραφα βυζαντινών τοιχο­γραφιών, αγγεία βυζαντινής  και μεταβυζαντινής περιόδου,τα εργαλεία με τα οποία κατασκεύαζαν ψηφιδωτά και αγιογραφίες.

Το τρίτο και το καλύτερο  είχε πασχαλινές κατασκευές. Με τα υλικά που

είχαμε φέρει μαζί μας και τις οδηγίες των υπευθύνων βάψαμε αυγά, φτιάξαμε φωλιές, δημιουργήσαμε καλαθάκια και γενικά το απολαύσαμε.

Όμως απολαύσαμε εξίσου  και τη μπάλα που παίξαμε έξω, στον ανοικτό και ελεύθερο χώρο του Πανεπιστημίου. Κάποια αγόρια έπαιξαν ποδόσφαιρο, ανάμεικτες ομάδες έπαιξαν βόλεϊ και ράγκμπι, με τη μπάλα του Noah. ‘Όμως ένα μικρό ατύχημα του Παναγιώτη, έκανε τις κυρίες  να θυμώσουν, να δώσουν τέλος στο παιχνίδι μας και να επιστρέψουμε στο σχολείο.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: