Ελεύθερο Λογισμικό /Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)


ΕΛ/ΛΑΚ

Ο δικτυακός τόπος που παραπέμπουν οι σύνδεσμοι, αποβλέπει στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και στην παρουσίαση εφαρμογών ανοικτού κώδικα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο χώρο της εκπαίδευσης.
Μέσω της δικτυακής πύλης, οι χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ελεύθερες και ανοικτού κώδικα εκπαιδευτικές εφαρμογές, να ενημερώνονται για το opensource εκπαιδευτικό λογισμικό και να καταθέτουν τις απόψεις τους ή να προτείνουν οι ίδιοι σχετικό εκπαιδευτικό υλικό υπό μορφή άρθρων, νέων ή εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Η υλοποίηση έγινε στα πλαίσια του έργου «Προηγμένες Τηλεματικές Υπηρεσίες για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο εντάσσεται στο ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο δικτυακός τόπος έχει ως στόχο αποκλειστικά την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση και την παρουσίαση εκπαιδευτικών εφαρμογών ανοικτού κώδικα.

.LRN: Εφαρμογή τηλεκπαίδευσης και υποστήριξης διαδικτυακών κοινοτήτων.


3D Planetarium: Πρόγραμμα για την απεικόνιση του ηλιακού συστήματος σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα απεικονίζονται πλανήτες, δορυφόροι, καθώς και μεγάλος αριθμός αστερισμών. Ο χρήστης μπορεί να εστιάσει σε οποιοδήποτε ουράνιο σώμα και να το παρατηρήσει σαν να χρησιμοποιούσε τηλεσκόπιο.


AbiWord: Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Αποτελεί μέρος του πακέτου εφαρμογών γραφείου Gnome Office.


Adun: Εφαρμογή μοριακής προσομοίωσης.


Aldo: Εργαλείο εκμάθησης του κώδικα morse, το οποίο παρέχει τεσσάρων ειδών ασκήσεις. Στο κλασικό είδος ασκήσεων, ο χρήστης πρέπει να αναγνωρίσει ορισμένες σειρές χαρακτήρων που δημιουργούνται από το πρόγραμμα.


Alexandria: Εφαρμογή διαχείρισης συλλογής βιβλίων.


Alliance: Είναι ένα σύνολο CAD εργαλείων και βιβλιοθηκών για VSLI σχεδίαση.


amaroK: Προηγμένη εφαρμογή αναπαραγωγής αρχείων ήχου. Αποτελεί τμήμα του πακέτου εφαρμογών KDE Edutainment Project και εγκαθίσταται μαζί με αυτό.


AmSynth: Εφαρμογή που παρέχει εικονικά αναλογική σύνθεση με πολύ εύκολο interface.


Anagramarama: Πρόκειται για ένα παιχνίδι λέξεων. Σκοπός είναι ο παίχτης από ένα σύνολο γραμμάτων να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις.

Για περισσότερα κλικ στην εικόνα

Πηγή : 1ο holargou

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: