«Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».


Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, προκηρύσσει διαγωνισμό στα σχολεία όλης της χώρας με θέμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».

Το Εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών μέσα και έξω από το σχολείο, στην Ελλάδα και τον κόσμο έτσι όπως καθορίζονται στη διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η χώρα μας.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες μια αφίσα, της τρίτης και τετάρτης δημοτικού ένα παραμύθι και της πέμπτης και έκτης ένα βιβλίο με λόγια και εικόνες ή μια εφημερίδα για το πώς φαντάζονται τα δικαιώματά τους και τι ζητούν από τους μεγάλους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους μας. Θα προηγηθεί ενημέρωση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς τους, πάνω στις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αναζητούν σχετικές πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr/chrights.php

Ημερομηνία αποστολής των έργων από τα σχολεία στη UNICEF: Α. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 16121 Καισαριανή, έως την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: