18η Παγκόσμια Έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων στο Ζάππειο 15-20 Μαΐου 2012


Η Επιτροπή Φιλοτελισμού, νομισμάτων και αναμνηστικών Ολυμπιακών Αγώνων (Ε.Φ.Ν.Α.Ο.Α) της Ε.Ο.Ε. και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α) διοργανώνουν στο Ζάππειο Μέγαρο την Έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων με θέμα «ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1894-2012: Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 15 έως 20 Μαΐου 2012. Ωράριο λειτουργίας: 9:00- 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 και ώρα 17:30. Η ώρα έναρξης των εγκαινίων θα τηρηθεί αυστηρά λόγω του προγράμματος της Τελετής Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του Λονδίνου.

 Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 18ης Παγκόσμιας Συνάντησης Συλλεκτών Ολυμπιακών Ενθυμημάτων, η οποία πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 Στόχος της επιτροπής διοργάνωσης ήταν κυρίως η καταγραφή έργων και δημιουργιών Ελλήνων καλλιτεχνών, που βρίσκονται στην κατοχή ιδιωτών συλλεκτών ή φορέων και έχουν εμπνευστεί από τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους έως σήμερα, καλύπτοντας μια χρονική περίοδο 120 χρόνων. Παράλληλα, ένας ακόμη βασικός στόχος ήταν η αποτύπωση της συμβολής της Ελλάδας στη συλλογή και διατήρηση τεκμηρίων, στο πλαίσιο διάδοσης του Ολυμπιακού Κινήματος και της Ολυμπιακής Ιδέας.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: