Παιχνίδι φυσικής: ο νόμος της βαρύτητας (Gravity Master)


Ένα εξαιρετικό παιχνίδι που μπορεί να συνεπάρει και τους μαθητές σας κι εσάς είναι τοgravity master. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα και το μυαλό μας. Παίζεται on line διαθέτοντας 24 επίπεδα που γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ο στόχος είναι να στείλουμε την μαύρη μπάλα πάνω στους περιστρεφόμενους κύκλους.

gr master1

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο πράγματα: Αντικείμενα που θα δημιουργήσουμε με το ποντίκι μας, και φυσικά, τον νόμο της βαρύτητας!

gr master2

Πρέπει να έχετε υπόψη ότι τα σχήματα που θα κάνουμε με το ποντίκι μας αν ενώνονται (σε κύκλο, τρίγωνο, τετράγωνο κλπ) δημιουργούν συμπαγές και βαρύ αντικείμενο, ενώ αν δεν ενώνονται δημιουργούν μια απλή γραμμή, ευθεία, καμπύλη, ή τεθλασμένη.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να ρίξουμε ένα αντικείμενο που δημιουργήσαμε με το ποντίκι πάνω και λοξά από τη μαύρη μπάλα ώστε να την κάνουμε να κινηθεί στην επιθυμητή κατεύθυνση.

gr master3

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το αντικείμενο που ρίξαμε ώστε να κάνουμε την μπάλα να κινηθεί προς τα δεξιά.

gr master4

Πάρτε υπόψη ότι υπάρχει σκορ το οποίο μειώνεται κάθε φορά που δημιουργούμε ένα αντικείμενο με το ποντίκι μας, αλλά και καθώς περνάει ο χρόνος. Στόχος είναι να ακουμπήσει η μαύρη μπάλα όλους τους περιστρεφόμενους κύκλους στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή σπατάλη αντικειμένων.

Μετά από κάθε επίπεδο περάστε στο επόμενο ή ξαναδοκιμάστε το. Πατώντας enter το επίπεδο παίζεται από την αρχή.

Το gravity master είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εξοικείωσης με τη βαρύτητα, προκαλεί την εφευρετικότητα των μαθητών, διατηρεί αμείωτη την περιέργεια. Φαίνεται απλά ένα παιχνίδι, πρόκειται όμως για μια πετυχημένη προσομοίωση βασικών νόμων της Φυσικής.

Πηγή :computer-kid

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: