Επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη


         Τα 3 τμήματα της Ε΄τάξης  του 12ου Δ.Σχ.Ζωγράφου επισκέφτηκαν το ίδρυμα «Αικ. Λασκαρίδη» στον Πειραιά, σκοπός του οποίου είναι η προαγωγή των Ελληνικών γραμμάτων και της Ιστορικής και Ναυτικής   έρευνας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο  τριώροφο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται το ίδρυμα Λασκαρίδη  υποδέχτηκε τους μαθητές ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Φίλιππος Μανδηλαράς. Ο ίδιος εξήγησε στους μαθητές πώς φτιάχνεται  ένα  σταυρόλεξο και στη συνέχεια τους  χώρισε σε 3 ομάδες. Κατόπιν τους μοίρασε λεξικά, μολύβια και από ένα μεγάλο χαρτί  πάνω στο οποίο κάθε ομάδα θα έστηνε το σταυρόλεξό της και τους ορισμούς που θα βοηθούσαν τις άλλες ομάδες να ανακαλύψουν  τις  λέξεις του σταυρόλεξου. Στην αρχή τα παιδιά δυσκολεύτηκαν να συνεργαστούν και να οργανωθούν, αλλά στο τέλος τα κατάφεραν αρκετά καλά. Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου ήταν το καλύτερο, γιατί κάθε ομάδα διεκδικούσε τη νίκη για λογαριασμό της. Νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα έβρισκε τις περισσότερες λέξεις από τα άλλα δύο σταυρόλεξα.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία γιατί οι μαθητές έμαθαν να φτιάχνουν σταυρόλεξα, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές των άλλων τμημάτων, έπαιξαν  και το χάρηκαν. Ζήτησαν μάλιστα τη δραστηριότητα αυτή να την επαναλάβουν κάποια στιγμή στην τάξη .

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: