Εγγραφές στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το Σχ. Έτος 2019-20


Αγαπητοί γονείς

Θα  θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγγραφές για την Α΄ Δημοτικού του σχολείου μας, για το σχολικό έτος 2019-20, θα πραγματοποιηθούν τις εργάσιμες ημέρες  από τη Δευτέρα 6 Μαΐου  έως και  τη Δευτέρα 20 Μαΐου, κατά προτίμηση 8.00-10.00 και 13:15-14:00 (την Τρίτη 14 και την Πέμπτη 16 Μαΐου τα σχολεία της περιοχής Ζωγράφου θα παραμείνουν κλειστά).

Στην Α΄ Δημοτικού γράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2013 μέχρι και 31-12-2013.

 

Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:

 1. Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού,  στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια ή σχετική βεβαίωση από παιδίατρο.
 2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Το Δελτίο Υγείας, συμπληρώνεται από παιδίατρο, ισχύει για 3 έτη και  μπορεί να κατατεθεί στο σχολείο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο.
 3. Αποδεικτικό κατοικίας ( λογαριασμό ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ) ή φωτοτυπία συμβολαίου μίσθωσης με το έντυπο ηλεκτρονικής κατάθεσής του.
 4. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου.
 5. Πιστοποιητικό Γέννησης του οποίου δεν απαιτείται η προσκόμιση του από τους γονείς, αλλά αναζητείται από εμάς, μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
  (Οι αλλοδαποί μαθητές προσκομίζουν Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή Πιστοποιητικό Γέννησης μεταφρασμένο.)

   

Για την εγγραφή των παιδιών σας επίσης  σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω έντυπα:

 1. Την αίτηση Υπεύθυνη δήλωση, που προβλέπεται από το Π.Δ. 79/2017
 2. Αναλυτικό πίνακα στοιχείων και παρακαλούμε να τον  φέρετε συμπληρωμένο με την εγγραφή. Τα στοιχεία που αναγράφονται δεν κοινοποιούνται πουθενά.
 3. Μια Αίτηση-Δήλωση γονέα για τη συμμετοχή ή όχι των παιδιών σας στο πρόγραμμα του ολοήμερου. Να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργούν τμήματα ολοήμερου για τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται ή είναι άνεργοι και επιθυμούν να παραμένουν μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος (13:15 για όλες τις τάξεις). Επίσης το πρόγραμμα του Ολοήμερου μπορούν να παρακολουθούν παιδιά από τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης. Υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης στις 15.00 και στις 16.00. Η ώρα όμως που θα επιλέξετε, σύμφωνα με το νόμο, ισχύει για όλη την εβδομάδα καθώς και όλο το σχολικό έτος.

Επίσης στην ίδια Αίτηση – Δήλωση μπορείτε να δηλώσετε για την πρωινή Ζώνη του Ολοήμερου ώστε, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και μας δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πρόγραμμα Πρωινής Ζώνης (07.00 με 08.00).

Εκτός από την αίτηση – δήλωση θα θέλαμε να μας προσκομίσετε βεβαιώσεις εργασίας  ή ανεργίας και των δύο γονέων  ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό αποδεικνύει ότι ανήκετε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε στην άψογη συνεργασία μας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΙΟΥΡΓΑΣ   ΗΛΙΑΣ

 

Εγκύκλιος εγγραφών

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Στοιχεία μαθητών

Υπεύθυνη δήλωση-Αίτηση Εγγραφής στο Δημοτικό Σχολείο

Αίτηση Εγγραφής στο Ολοήμερο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: