ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                    Ζωγράφου, 23/3/2020

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Όπως ήδη γνωρίζετε αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί ως το Πάσχα. Παράλληλα ήρθαν οδηγίες στο σχολείο για την εγγραφή των παιδιών σας στο σχολικό δίκτυο, ώστε να γίνει δυνατή η επικοινωνία με εκπαιδευτικούς και να υλοποιηθεί αρχικά η ασύγχρονη εκπαίδευση και μελλοντικά η σύγχρονη. Παρακαλώ διαβάστε και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αποκτήσουν τα παιδιά σας λογαριασμό στο Σχολικό Δίκτυο. Για την εγγραφή των παιδιών σας χρειάζεται ο Αριθμός Μητρώου που έχουν στο σχολείο μας. Όσοι έχετε κρατήσει κάποιον έλεγχο προόδου θα δείτε τον Αριθμό Μητρώου του παιδιού σας πάνω πάνω στα στοιχεία του. Όσοι δεν τον έχετε κρατήσει ή το παιδί σας φοιτά στην Α και Β τάξη οπότε δεν έχετε πάρει βαθμούς, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα με τίτλο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΑΘΗΤΗ στο 12dimzograf@sch.gr να σας το στείλουμε. Εναλλακτικά δοκιμάστε να τηλεφωνήσετε στο σχολείο στο 2107488423 για να σας τον δώσουμε. Σας παρακαλούμε να σημειώσετε τα στοιχεία που θα σας δοθούν από το σχολικό δίκτυο, γιατί η διαδικασία ανάκτησης είναι χρονοβόρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ
Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:
1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.

 1. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
  i. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
  ii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
  6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
  7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
  8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
  9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

Κατά την εγγραφή δοκιμάστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα τα στοιχεία παιδιού και δικά σας. Αν δεν σας αναγνωρίζει δοκιμάστε με μικρά. Για όλες τις τάξεις αν βάλατε όνομα 1ου κηδεμόνα του πατέρα και δεν σας αναγνωρίζει δοκιμάστε της μητέρας και το αντίθετο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΙΟΥΡΓΑΣ ΗΛΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: