Οι Βροχοποιοί


Η ιστορία των «Βροχοποιών» στην Ελλάδα αποτελεί μέρος μιας γενικότερης ευρωπαϊκής προσέγγισης με τον ίδιο τίτλο. Σκοπό της έχει να πλησιάσει τα παιδιά με δραστηριότητες που τους αρέσουν μέσω του σχολείου, του διαδικτύου, της τηλεόρασης και διαφόρων εκδηλώσεων.

Η εργαλειοθήκη των βροχοποιών είναι μια συλλογή βοηθημάτων βασισμένη στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών. Η εργαλειοθήκη αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους δασκάλους να ενσωματώσουν τα ενεργειακά θέματα στη διδασκαλία τους. Είναι βασισμένη στην ιστορία των βροχοποιών, μια τριλογία βιβλίων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 – 11 ετών.
Η ιστορία των βροχοποιών και η εργαλειοθήκη είναι μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Kids4Future. Η ομάδα του έργου αποτελείται από 10 εταίρους, από 10 Ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε εταίρος συνεργάζεται με πιλοτικά σχολεία της χώρας του και όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο λογότυπο. Στόχος  είναι η αναγνώριση των ηρώων πέρα από τα σύνορα της κάθε χώρας και η δημιουργία αίσθησης ενότητας μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών. Τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν τις κλιματολογικές και ενεργειακές προκλήσεις όταν θα γίνουν ενήλικοι. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τα παιδιά με μια σφαιρική άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα και να τα κάνει να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση του μέλλοντός τους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vrohopoioi.gr  και μάθετε περισσότερα για τους Βροχοποιούς!

Advertisement

Ένα Σχόλιο

  1. […] 12z 37.998199 23.800204 Like this:LikeBe the first to like this post. Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Αφήστε Σχόλιο » […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: